Jirkovský Písňovar – zahajovací koncert

Ventilky a Cristin Claas trioPátek 30. září 2016 byl prvním dnem třídenního mezinárodního soutěžního festivalu sborové populární hudby, Jirkovský Písňovar. Uteklo to jako voda, a od prvotní myšlenky a poté i prvního ročníku festivalu, jehož organizátorem je komorní sbor Ventilky, uplynulo letos již deset let! A protože deset let je docela významné jubileum, byl i zahajovací koncert festivalu velmi bohatý a pestrý, přesně tak, jak se sluší na narozeninový večer.

Než ale začal samotný koncert, vypadalo to v prostorách zámku asi takhle nějak….

O zahájení svátečního koncertu se postaral organizátor festivalu, komorní smíšený sbor Ventilky ZUŠ Jirkov. Zahájil již tradičně hymnou festivalu, My máme Písňovar a pak následovaly staré známé pecky, jako Lékořice, Elán, ABBA….

A pak už patřilo pomyslné podium loňskému vítězi, a sice vokální skupině Intonic. Zkouška v jejich případě byla sice zbytečná, ale aby se neřeklo, lehce vyzkoušeli akustiku…

A tohle je Intonic už v gala, v Rytířském sále zámku Červený Hrádek a jejich zpěv je opravdovým balzámem na duši. 

Další host večera byl jen tak pro radost, protože k Písňovaru prostě patří – Oktet Praha. 

A pak už nastal čas na guláš, tedy malé občerstvení a poté přišel na řadu hlavní host večera – Cristin Claas trio. To byl koncert pro opravdové fajnšmekry a nálada v sále tomu odpovídala. 

A na ty, kteří vydrželi až do konce, čekalo ještě krásné překvapení – Ventilky spolu s Cristin Claas triem. Pro mě byla zážitkem už jen samotná zkouška s úžasným muzikantem Christophem Reuterem.  A což teprve koncert – to už byla jen třešinka na dortu a také krásné ukončení pátečního večera. A zítra se těším na soutěžní výkony všech sborových nadšenců! 

Související obrázky: