Jirkovský Advent 2017

Dnešním dnem (11. prosince) byl zahájen adventní charitativní prodej v našem městě, jehož výtěžek bude převeden na konto jirkovského Nadačního fondu Cesta proti bolesti. Finanční prostředky z fondu půjdou na pomoc konkrétním dětem. Prvním příjemcem bude dvouletý Filip Žalud z Jirkova. Díky předčasnému příchodu na svět se Filípek potýká s řadou problémů, které mu přináší jeho nemoc – dětská mozková obrna a epilepsie. Chlapec vyžaduje nepřetržitou péči a také neustálou rehabilitaci, která mu pomáhá ke zlepšení stavu. Nyní byla fyzioterapeuty doporučena hipoterapie a předpokládané náklady na týdenní pobyt  činí přibližně 30 000,- Kč. Druhým obdarovaným je opět z.s. PROHANDICAP Jirkov. Do automobilu, který byl pořízen v rámci akce Jirkov jede o 106, je nutné zakoupit zvedák, jenž usnadní nastupování do vozidla zejména dospívajícím klientům, s nimiž je manipulace již obtížnější.  Očekávané náklady na pořízení jsou obdobné jako v prvním případě, tedy kolem 30 000,- Kč. Pokud výtěžek z Jirkovského adventu přesáhne předpokládané výdaje, půjdou na transparentní účet Nadačního fondu Cesta proti bolesti 2001199014/2010. Z vložených prostředků budou hrazeny oba zmíněné náklady, se zbylými pak bude podle dohody manipulováno pouze na základě souhlasu všech zainteresovaných subjektů.

Naše škola byla na charitativní prodej důkladně připravena a učitelé se aktivně a s nadšením střídali v prodeji vánočních výrobků, nezastavil je ani déšť. Největší nápor nakupujících byl v dopoledních hodinách, kdy přišly děti z mateřských škol a žáci ze základních škol. Každý si tak mohl vybrat něco pěkného nejen pro sebe, ale také nějakou maličkost pro své blízké. V odpoledních hodinách pak proběhlo slavnostní zahájení s krájením vánočky a hudebním programem přítomných škol.

Částka, kterou naši učitelé za prodané výrobky utržili, je 8 793,- Kč! A tak vaše vložené peníze pomohou těm, kteří to velmi potřebují. Děkujeme!

Související obrázky: