Vánoční nadílka 2017

A je to tady – poslední koncert naší školy v tomto kalendářním roce! A protože se uskutečnil navíc v období nejkrásnějších svátků roku, v období Vánoc, musel být i jaksepatří slavnostní. Konal se v Jirkovském divadle a program byl nabitý nejen skladbami pořádajícího orchestru školy, Red Dwarf Band, ale byl také nabitý samými úžasnými hosty.

Tím prvním hostem bylo klarinetové kvarteto Clarinetika, ve složení Kateřina Škardová, Jan Musil, David Šlechta a Pavel Brýla. Členové kvarteta jsou studenti teplické konzervatoře a jediná žena v něm, Kateřina Škardová, je i naší učitelkou. Program kvarteta byl opravdu famózní – In The Mood Glenna Millera,  Gershwinova Lady Be Good a Amerika od Leonarda Bernsteina.

Pravidelní návštěvníci koncertu si jistě všimli, že orchestr má nové zpěvačky. Tou první z nich je Kateřina Klimentová, která se tentokrát představila melodií z animovaného filmu Hledá se Nemo, s názvem Beyond The Sea a v dialogu s orchestrem, ve skladbě Mr. Zoot Suit.

Druhým hostem večera bylo hudební seskupení rodiny Slámových, ve složení Liliana Slámová – zpěv, Pavel Sláma ml. – saxofon, Pavel Sláma st. – kytara a Jan Špivák – klávesy. Svým temperamentem nakazili i všechny v sále.

Třetím hostem bylo známé a oblíbené saxofonové kvarteto, které je sestavené přímo z členů orchestru Red Dwarf Band. Hraje ve složení Vladimíra Kotápišová – alt saxofon, Martina Weiglová – alt saxofon, Nathalia Fesslová – tenor saxofon a Vladislav Šmejkal – baryton saxofon. V jejich podání mohli posluchači slyšet vánoční evergreen Jingle Bells  v jazzové úpravě a skladbu Hip Is What od Bruce Evans.

Ale ještě dříve, než zazněl hudební program kvarteta, předcházelo mu děkování kapelníkovi – panu Vilému Liebigovi. Oslava kapelníkových narozenin je vždy dobrým důvodem k blahopřání, a pokud stejný člověk vede orchestr úspěšně již 17 let a sklízí úspěchy všude, kam přijde, jistě je to důvod o to větší. Děkujeme!

Další novou zpěvačkou orchestru je Liliana Slámová. Na vánočním koncertě zazpívala spolu s orchestrem temperamentní skladbu Big Spender z repertoáru Shirley Bassey, dále  song  Christmas Time Is Here od Lee Mendelsona a poté ještě krásně zimní píseň Jule Styne, Let It Snow.

Při dalším vstupu si mohl orchestr Red Dwarf Band maličko odpočinout, protože další číslo bylo taneční. Předznamenalo blížící se závěr večera, který stále gradoval, v tomto případě žákyně z taneční třídy Hany Šimkové přivedly přítomné publikum do varu známou, velmi temperamentní skladbou s názvem Kankán.

A pak se znovu hrálo a zpívalo a orchestr Red Dwarf Band se s diváky rozloučil energickou skladbou od Bobba Haggarta, Big Noise From Winnetka. Po zaslouženém aplausu nesměl chybět přídavek – Jinglle Bell Rock. A to už byl opravdu závěr večera, poslední skladba a poslední mluvené slovo, kterým se rozloučila se všemi moderátorka večera, Michaela Třeštíková.

Děkuji vám, divákům, za krásnou atmosféru, kterou jste nám opět vytvořili. Je to radost, když cítíme z pódia vaši podporu a nadšení. Velmi si toho vážíme a těšíme se i v nadcházejícím roce na další setkání s vámi!

Související obrázky: