Halali mělo víkend plný troubení

 

V sobotu 8. září 2018 se při dnech Festivalu lovecké hudby konala soutěž trubačů, které se zúčastnila naše žákyně Veronika Zachová, členka souboru Halali. Loni si to zkusila poprvé a získala 2. místo, letos se stala laureátkou festivalu. Soutěž se konala za krásného počasí v nádherném prostředí hradu Křivoklát. Za velké účasti návštěvníků byl celý den nabitý zážitky.

V rámci festivalu byly křtěny dva autorské sešity trubačských skladeb, z čehož jeden byl od p. učitelky Ivy Šimkové. Je to vlastně první dílo určené malým trubačům, které u nás vyšlo. Tento sešit obsahuje 16 skladbiček opatřených texty i ilustracemi autorky. Veronika Zachová při křtu z něho zahrála na pódiu dvě skladby. Tímto i naše ZUŠ přispěla k šíření tak krásného hudebního odvětví, jako je lovecká hudba, kterou u nás započal koncem 17. století hrabě Antonín Špork.  

Ve stejnou dobu byl zbytek souboru Halali na 6. ročníku Nord Bohemia poháru. Jsou to všestranné zkoušky ohařů pořádané OMS Chomutov a VDD Niederlausitz. Zahájení probíhalo v sobotu v Mariánských Radčicích v prostorách kláštera a zakončení s vyhlášením výsledků se konalo ve Vysočanech, kam už dorazil zbytek souboru. Oba dny byly velmi zdařilé a těšíme se na další naplánované akce, kde bude Halali nedílnou součástí slavnostního průběhu.

Související obrázky: