Jirkovský Písňovar 2018 – zahajovací koncert

První říjnový víkend patří v našem městě zpěvákům, konkrétně sborovým tělesům, populární hudbě a Ventilkám. Ty jsou totiž již dvanáctým rokem organizátory soutěžního festivalu sborové populární hudby, s názvem Jirkovský Písňovar. Letos vyšel termín Písňovaru na stejné datum, jako komunální volby, takže ho můžeme tak trošku pojmout jako oslavu a víru v dobrý výsledek v dalších letech v našem městě.

A jak už je dobrým zvykem, první den festivalu patřil Ventilkám a zahajovacímu koncertu. Letos se kromě Ventilek představilo i nové těleso, Bar-Beans, jehož členkami jsou převážně zpěvačky komorního smíšeného sboru Ventilky ZUŠ Jirkov a funguje pod vedením Mgr. Marie Hánové a Mgr. Kristýny Müllerové od dubna letošního roku. Za tuto poměrně krátkou dobu už stihly dámy odletět na mezinárodní sborový festival a soutěž Pabla Casalse, Cançó Mediterrània, do španělské Barcelony a Lloret de Mar. A co myslíte – ano, ze Španělska přivezly ne jednu, ale hned tři zlaté medaile a proto nemohly dámy na zahajovacím koncertě Písňovaru prostě chybět!

No a pak už byl čas na loňského vítěze, CH-TDŽ! A že si tenhle mužský sbor své loňské vítězství zasloužil, to si mohli návštěvníci pátečního koncertu ověřit. Atmosféra byla skvělá, zpěvu dost, takže se těšíme, kdo si Jirkovského rytíře 2018 vyzpívá letos!

Související obrázky: