Charitativní Advent 2018

Prosincové pondělí a úterý patřilo Jirkovskému adventu, který poprvé po letech probíhal na náměstí Dr. E. Beneše. Naše škola samozřejmě nemohla chybět a připravila i letos pro veřejnost spousty vánočních, adventních i dárkových předmětů a drobností, jež si mohli návštěvníci zakoupit a tím přispět na charitativní účely. Výtěžek z letošních trhů se rozdělil pro sdružení Prohandicap a pro tříletého Tadeáška, který statečně bojuje s kombinovaným postižením.

Dopolední počasí 10. prosince předvánočnímu adventnímu prodeji moc nepřálo, učitelé i žáci se museli s počasím doslova poprat. Nebylo možné vystavit všechno vyrobené zboží, protože vítr se snažil sebrat vše, co se dalo. V odpoledních hodinách se konal doprovodný program jirkovských základních škol a ZUŠ Jirkov, který byl zahájen místostarostkou města Jirkova, paní Danou Jurštakovou, Bedřichem Fričem, Evou Šulcovou a průvodem v čele se třemi králi a řetězem perníčků. Naše ZUŠka měla hudební program sestavený z akordeonů a zpěvů, vystoupili také naši trubači – trubačský soubor Halali a to vše prolínala taneční čísla.

Odpoledne se brzy začalo stmívat a na náměstí se rozsvítil vánoční strom s výzdobou, a to teprve Jirkovský advent začínal mít své předvánoční kouzlo. A kouzelná byla i částka, kterou jsme za své výrobky utržili – 8 404,- Kč. Děkujeme!

Související obrázky: