Vánoční koncert Red Dwarf Band

Vánoční koncert našeho školního orchestru, Red Dwarf Band, pořádáme v Jirkovském divadle už řadu let. Dá se říct, že už se stal tradicí. Přesto je každý koncert zcela jiný a má své neopakovatelné kouzlo. A tak tomu bylo i v tohle předvánoční úterý. Orchestr stejný, hosté jiní a atmosféra v publiku zase pohodovější, vřelejší, prostě sváteční. A to byl náš cíl. 

 Orchestr představil nový repertoár a musím říct, že se mi líbil! Stále víc. Doufám, že i vám….


Prvním hostem byl smíšený pěvecký sbor Hlahol, pod vedením MUDr. Miroslava Šulce. Ve svých dvou vstupech představil část ze svého repertoáru – sakrální skladby, i skladby a koledy vánoční.


Taneční vystoupení děvčat ze třídy Hany Šimkové na vánočním koncertě orchestru prostě nesmí chybět. Navodí tu pravou zimní, vánoční a sváteční atmosféru. Nejinak tomu bylo i letos. Je jedno, že na Vánoce asi sníh zase nebude, já jsem ho viděla právě v tanečním vystoupení.

 

Dalším hostem bylo seskupení pěti výborných zpěváků, s tajemným názvem ExperiPent. Říkají, že název souboru předurčuje jejich experimentování s hudbou. Ale jak jsme viděli a především slyšeli, experimentovat si může dovolit jen ten, kdo umí – což v tomto případě platilo na sto procent!

Taneční vystoupení Marionek mi připomnělo, že Vánoce jsou už opravdu blizoučko, a že vše, co s nimi souvisí, mi přináší radost – tedy červená a bílá barva, třpyt a známé vánoční melodie.

Další vstup orchestru přinesl kromě vánočních melodií i vánoční čepičky. A taky každoroční přání členů orchestru jejich kapelníkovi, Vilému Liebigovi. Jeho práce s orchestrem je náročná, dlouhá, stálá a nikdy nekončící. Ale já mám velkou radost z toho, že si to všichni v orchestru uvědomují.

Tak a to byl jeden z dalších, tradičních koncertů naší školy. V tomto kalendářním roce poslední. Děkuji vám všem, kteří jste si nás přišli poslechnout, přestože byla mlha, neútulno, sychravo…ale pevně věřím tomu, že vám s námi bylo krásně, bez ohledu na počasí venku. Bez vás, publika, by nebylo krásných a vřelých koncertů. Děkujeme a přejeme vám krásné Vánoce!

A jen tak mimochodem – uznejte sami, že fotky prázdného sálu nejsou zdaleka tak pěkné, jako sál zaplněný…..

 

Související obrázky: