Saxofony jedou do kraje!

Konec února a celý březen a duben je pro základní umělecké školy obecně obdobím soutěží. Ze školních kol postoupili žáci do kol okresních, a tak i my v tuto chvíli máme svá želízka v ohni. Právě dnes proběhlo v Chomutově okresní kolo soutěže v komorní hře s převahou dechových nástrojů. Do soutěže jsme vyslali hned tři komorní seskupení – klarinetové trio, ve složení Elen Filípková a Adam a Filip Rohuschovi, dále saxofonové trio – Lucie Skalníková (saxofon), Nikola Matějková (saxofon) a Martin Matocha (klarinet) a posledním souborem bylo pak saxofonové kvarteto – Adéla Dobešová, Nicol Matějková, Vít Novák, Jan Řezníček.

  

Klarinetové trio si soutěž vyzkoušelo poprvé, spíš se jen seznamovalo, co je v příštích letech čeká a čestné uznání bylo oceněním jejich práce. Ti starší, tedy saxofonové trio a kvarteto, ti už jeli naostro, a musím říct, že nabrali dobrý směr – oba soubory získaly postup do krajského kola a tedy velkou zodpovědnost, přičemž saxofonové kvarteto získalo nejvyšší počet bodů ze všech souborů okresu. Krajské kolo proběhne 21.-22.3.2019 v ZUŠ Litoměřice.

  

Všem soutěžícím blahopřejeme a jsme rádi, že naši školu tak bezvadně reprezentují. Zároveň bych ráda poděkovala i jejich učitelům, bez kterých by to prostě nešlo! Gratulace tedy patří paní učitelce Kateřině Škardové a panu učiteli Vilému Liebigovi, děkujeme!

  

 

Související obrázky: