Jirkovská paleta „MOJE DIVY SVĚTA“

 

                                                      Výsledková listina -Jirkovská paleta XXVII.r.

Opět se rok sešel s rokem a po roce se sešla i odborná porota, kterou čekal nelehký úkol. Tím bylo vyhodnocení těch nejlepších, nejoriginálnějších, a nejzajímavějších výtvarných prací letošního 27. ročníku celostátní výtvarné soutěže Jirkovská paleta na téma „Moje divy světa“. Téma soutěže bylo vyhlášeno 31. října, takže výtvarníci pod vedením svých učitelů měli několik měsíců na promyšlení tématu a samotnou tvorbu. Letošní téma „Moje divy světa“ bylo pro soutěžící velmi obsáhlé a my pořadatelé jsme ho zvolili proto, aby zaujalo děti všech věkových kategorií. Sešly se tak práce, ve kterých se zobrazoval jak vnitřní svět člověka, tak i vnější svět našeho reálného života.

Porota se sešla ve složení: Sylva Prchlíková – litvínovská výtvarnice, Jitka Kůsová – výtvarnice z Klášterce n/O. a Josef Šporgy – výtvarník z Orasína. Porota hodnotila výtvarné práce plošné i prostorové v sedmi kategoriích. Udělila první, druhá a třetí místa, ale mnohdy to bylo pro ně velmi náročné rozhodování, protože by rádi ocenili daleko větší počet dětí. Soutěž má však svá pravidla a vítěz může být vždy pouze jeden. Jirkovské palety se letos zúčastnilo 32 škol z různých míst republiky a zasláno bylo celkem 395 prací.

Vernisáž a slavnostní vyhodnocení s předáváním diplomů a cen se bude konat 9. května od 16:30 hodin v koncertním sále a Galerii dětí ZUŠ Jirkov. Budeme se těšit nejen na výherce ale i na ostatní příznivce Jirkovské palety.

Související obrázky: