Jirkovská paleta 2019 – vernisáž

27. ročník Jirkovské palety s tématem Moje divy světa je již minulostí. V říjnu 2018 bylo vyhlášeno toto nové téma, do konce března mohli všichni na svých výtvarných soutěžních dílech pracovat, v dubnu se sešla odborná porota a vybrala ty nejzajímavější a nejoriginálnější výtvarné práce. Čtvrtek 9. května již patřil všem výhercům a příznivcům naší celostátní výtvarné soutěže Jirkovská paleta, bylo to velice slavnostní a krásné odpoledne.

Každý rok chceme výtvarníkům představit některé naše úspěšné hudební těleso. Slavnostnímu předávání cen a diplomů předcházelo v letošním roce hudební vystoupení saxofonového kvarteta vedeného Vilémem Liebigem, které se dostalo až do celostátního kola národní soutěže uměleckých škol a stalo se tak druhým nejlepším komorním tělesem v republice.

Tradičně začalo slavnostní předávání diplomů a cen vítězům v koncertním sále za účasti představitele města, paní místostarostky Dany Jurštakové, která poblahopřála výhercům a podpořila je v další výtvarné práci. Zdůraznila smysl této soutěže a stálý zájem nejen jirkovských škol. Po slavnostním aktu byla zahájena vernisáž výstavy v Galerii dětí, kde si všichni mohli prohlédnout vítězné práce a všechny ty, které porota vybrala do užšího výběru. Organizátoři výtvarné soutěže, paní učitelky Šárka Hromádková a Ivana Švejkarová zvou všechny školy na výstavu, která bude k prohlédnutí do 31. května a poté ji vystřídá výstava našich absolventů.

Související obrázky: