Třeboňská setkávání 2019

Již 7. ročník hudebního festivalu a kurzů Třeboňská letní setkávání proběhl v týdnu od 13. – 18. srpna v jižních Čechách. Zúčastnila se ho již počtvrté žákyně naší školy, Veronika Klatovská, spolu se svojí učitelkou, Martinou Slámovou. Letos čekalo na účastníky festivalu překvapení. Třeboňská ZUŠ se koncem června přestěhovala do nově zrekonstruované budovy v centru města a lektoři a kurzisté tak měli k dispozici nové prostory a koncertní sál. I letos probíhaly kurzy v oborech hra na akordeon (Ladislav Horák a Markéta Laštovičková), hoboj (Vilém Veverka), violoncello (Petr Nouzovský) a kytara (Patrick Vacík). Účastníky čekaly dny intenzivní výuky a veřejná vystoupení v sále ZUŠ, Schwarzenberské hrobce a ve Společenském sále Lázní Aurora.

Pro návštěvníky kurzů byly připraveny přednášky dvou naprostých odborníků ve svém oboru, prof. Ivana Klánského, (děkana Akademie múzických umění v Praze) na téma Interpretace staré hudby se zaměřením na sonáty Domenica Scarlattiho a právníka, Martina Vychopeně, na téma Legislativa a hudba.

Největším lákadlem byl Gala koncert herce Viktora Preisse a kytarového dua Siempre Nuevo v Divadle J. K. Tyla. A nechyběl ani tradiční turnaj v bowlingu. Pět dní práce, ale i zábavy v krásném lázeňském městě s bohatou historií. Program byl tedy opravdu velmi bohatý a my se těšíme na další, 8. ročník.

 

 

 

Související obrázky: