RED JAZZ SESSION

 

Během léta se na zámku Červený Hrádek konal cyklus kulturních akcí, se souhrnným názvem Zámecké pátky. Každý z těchto pátků byl nějak zaměřený a ten poslední, který připadl na 20. září 2019, byl zaměřen na jazz. Takže jasným výběrem na poslední Zámecký pátek sezony byl orchestr naší školy, Red Dwarf Band.

 

 

A přestože už zatím nastoupil svoji vládu podzim a odpovídalo tomu i počasí, které už rozhodně letní nebylo, sešlo se v podvečer na zámecké louce mnoho příznivců jazzu i orchestru Red Dwarf Band, aby si užilo plno bezva hudby a pohody. Vždycky to začíná stejně – nejprve prázdné podium i prázdné židle/lavičky a muzikanti roztroušení kdo ví kde…..

…..a pak se prostory pomalu zaplňují…..

…a nakonec to prostě žije!

A že to nebyl jen tak obyčejný den, to se publikum dozvědělo hned vzápětí – v ten den slavil kapelník orchestru, Vilém Liebig, své narozeniny. Takže gratulace následovala, a také překvapení

A když se začali scházet a sjíždět i další učitelé naší školy, bylo jasné, že to má nějaký důvod. Ano, mělo a zcela jednoduchý (prozaický) – v další kapele večera, Jazz Combo CV, totiž hráli právě naši páni učitelé. Všechna tajemství jsou v tuto chvíli tedy odtajněna, poslední Zámecký pátek je již minulostí, podzim je před námi a spolu s ním i spousta dalších akcí naší školy. Těšíme se na vás!

  

Související obrázky: