Jirkovský Písňovar jinak…den třetí….neděle

Neděle je takovou pomyslnou tečkou za Jirkovským Písňovarem. Ale neznamená to, že by se už balilo a nic se nedělo. Dopoledne bylo ještě ve znamení workshopů na zámku Červený Hrádek. Lektory byly opět oblíbení a již vyzkoušení Veronika Vítová, Michal Hájek a Radim Zenkl. No a po obědě, když už sluníčko mělo plné ruce práce, už se zase zpívalo. Jednak u jirkovského kostela sv. Jiljí, v rámci koncertu Písňovar v podzámčí. A aby naši chomutovští sousedé nemuseli utrácet za trolejbus, přijeli zpěváci za nimi, konkrétně do kostela sv. Ignáce, kde se konal koncert s názvem Písňovar v Chomutově.

No a komu se ještě nechtělo domů a chtěl si hudební víkend užít dosyta, ten měl možnost zúčastnit se sbormistrovské dílny v naší škole. Lektorkou byla Kristýna Müllerová a téma bylo zcela aktuální – Dirigování a nácvik sborové populární hudby pro sbormistry i jiné zájemce.

Tak a to je vše. Jirkovský Písňovar 2019 je minulostí, zvládli jsme jeho 13. ročník v pohodě, a že jsme ho pro tentokrát udělali trošku jiný, netradiční, to vlastně nebylo ani tak vinou třináctky, ale prostě jen tak…proč ne. A já myslím, že si ho budou všichni přítomní pamatovat právě proto, že byl jiný….Tak zase za rok!

Související obrázky: