Podzimní sborové dny v Litoměřicích

Podzimní sborové dny, to je festival komorního ženského sboru Cantica Bohemica v Litoměřicích. Letos festival zahrnoval dva koncerty – jeden v Litoměřicích, druhý na zámku v Libochovicích. Koncertem na Státním zámku Libochovice festival v pátek 11. října 2019 začal. Dějištěm koncertu byl věhlasný Saturnův sál. Kromě pořádajícího sboru Cantica Bohemica se představil přítomným také ženský komorní sbor Melodie z Libochovic, dále komorní sbor Septem Cantet z Klášterce nad Ohří a samozřejmě nemohl chybět komorní smíšený sbor Ventilky z naší školy. Druhým koncertem byl sobotní koncert v Litoměřicích (12. října), v Kostele Všech svatých, kde kromě Ventilek a pořadatele Cantica Bohemica vystoupil také Pěvecký sbor Buštěhrad.

A jak na Podzimních sborových dnech naši školu reprezentoval sbor Ventilky, k tomu bych využila slova PhDr. Vladimíra Frühaufa, dlouholetého sbormistra ženského sboru Cantica Bohemica. Našim sbormistrům napsal:

Milý Luboši, milá Maruško, 

ještě jednou velké poděkování za báječná vystoupení Ventilek v Libochovicích a Litoměřicích. Nevím, co bych na vašich výkonech měl více obdivovat: kultivovaný homogenní zvuk,  rytmická preciznost, skvělá práce s dynamikou, výborné klavírní doprovody (zvláště v litoměřickém kostele), promyšlená  dramaturgie, přesvědčivé dirigentské výkony – zkrátka paráda! Doufám, že všem členům Ventilek se u nás líbilo, srdečně všechny pozdravuji a přeji mnoho dalších úspěchů doma i v cizině. Rádi si vás v Litoměřicích  zase někdy poslechneme.

 Myslím, že to mluví za vše – děkujeme!

Související obrázky: