Vánoční koncert orchestru Red Dwarf Band

Vánoční koncert orchestru Red Dwarf Band je vždycky poslední akcí naší školy před samotnými Vánocemi. Takže to většina z nás cítí už velmi svátečně a vnímá atmosféru jako těsně předvánoční (a jak jsem letos zjistila, tak to mají takhle i někteří z diváků). A proto je tenhle koncert tak hodně emotivní, hodně slavnostní, a také hodně pohodový a plný různých překvapení. A nejinak tomu bylo i letos. Každý účinkující jistě přidal kus svého výkonu, diváci zase vytvořili úžasnou atmosféru a pak už to prostě šlo samo….dýchlo na nás na všechny kouzlo Vánoc. A já bych přála vám i nám, aby nám tohle kouzlo vydrželo co možná nejdéle a abychom se na podobných koncertech stále setkávali. Snad vám fotky z koncertu budou tu příjemnou atmosféru připomínat…..

Orchestr Red Dwarf Band měl v programu připraveno mnoho novinek, ale také pár stálic, které prostě nesmí na vánočním koncertě chybět….

 Večer zpestřil svým vystoupením taneční obor, v tomto případě pod vedením Hany Šimkové…..

…a další taneční číslo vzniklo pod vedením Adama Schmidta…..

V programu koncertu nesměl chybět host – tentokrát to byla bluegrassová kapela Album. Její vánoční písničky oslovily nejednoho diváka a bylo to příjemné zpestření koncertu….

Jedním z překvapení byla pak píseň Mackie Messer, o londýnském králi podsvětí, kterou si s orchestrem zazpíval jeho kapelník, Vilém Liebig. Myslím, že někteří z diváků našeho kapelníka ani nepoznali….

Nesmělo chybět ani poděkování členů orchestru jejich kapelníkovi, a to má každoročně na starosti Vladislav Šmejkal….

Zpěvák kapely Album, pan Zoltán Pasztor, si později s orchestrem RDB ještě zazpíval starou, známou pecku, kterou proslavil Louis Armstrong, What a Wonderful World….

Zpívané písně jsme slyšeli v podání dvorní zpěvačky Kateřiny Klimentové a musím říct, že její hlas zraje jako víno…..

Celým večerem provázela Michaela Třeštíková….

Dalším z překvapení bylo pěvecké vystoupení učitele tanečního oboru, Adama Schmidta. S písněmi Say Something a Hallelujah potěšil a překvapil mnoho lidí v sále. O doprovod se postaraly Zhanna Shepeleva (klavír) a Jitka Bartoňová (violoncello)…..

 A když už se zdálo, že je překvapením konec, čekalo na všechny přítomné lehké občerstvení na cestu domů…..

Tak to byl Vánoční koncert orchestru Red Dwarf Band…

 

 

Související obrázky: