Promenádní koncert Red Dwarf Band

Chcete vědět, jak vypadá spokojený kapelník, Takhle!

 

A důvod ke spokojenosti kapelník jazzového orchestru Red Dwarf Band, Vilém Liebig, skutečně má. Po koronavirové odmlce jsme se rozhodli, že předposlední školní den je jako stvořený pro takový malý koncert, kterým jsme chtěli potěšit naše věrné posluchače. A řekněme si to na rovinu – po příjemné živé muzice se stýskalo i nám samotným, včetně hráčů. Počasí posledních dnů bylo opravdu nevyzpytatelné, takže to byla dost sázka do loterie, ale riskli jsme to. Ještě ve tři hodiny bylo nebe černé, jako v noci. Ale postupně začaly černé mraky mizet, obloha se barvila do modra, objevilo se sluníčko….prostě ve čtyři hodiny už byla jistota – to dáme! A dali jsme to krásně. Mám-li soudit podle sebe, koncert byl hotový balzám na duši. Znovu jsem si uvědomila, jak je hudba k životu potřebná, že je to v podstatě taková „živá voda“. A absence kvůli Covid 19 byla opravdu moc dlouhá včetně toho, že jsme několik týdnů učili pouze distančně, což se živé výuce zkrátka nevyrovná.

A tak se střídaly skladby instrumentální i zpívané, lidé se radovali, smáli, potkávali se známí, zastavovali se kolemjdoucí a jen tak si poslouchali, aby šli posléze zase dál….prostě promenádní koncert. A tak to má být. Takhle je to správně. A já chci věřit, že to takhle už bude napořád. Tak hezké léto, přátelé. Svobodné, bez koronaviru, bez roušek, ale zato s muzikou a s přáteli.

Kromě orchestru RDB nám všem pro radost zahrálo i saxofonové kvarteto, ve složení Nicol Matějková, Adéla Dobešová, Vít Novák a Jan Řezníček.

Zpestřením bylo i taneční vystoupení děvčat ze třídy paní učitelky Hany Šimkové.

Novou pěveckou posilou byla saxofonistka orchestru, Eva Citráková. Svoji premiéru zvládla excelentně, takže ji budeme na koncertech orchestru slyšet spolu s dvorní zpěvačkou, Kateřinou Klimentovou.

Takže zase jedno příjemné a pohodové odpoledne….

 

Související obrázky: