Jirkovská paleta 2021 – Vodní hlubiny – vyhodnocení

V pátek 7. května se po dlouhé odmlce opět sešla odborná porota, aby vybrala a ocenila práce 28. ročníku výtvarné soutěže Jirkovská paleta s tématem „Vodní hlubiny“. Tento ročník se na rok odsunul z důvodu loňského uzavření škol a covidové situace. Letos jsme chtěli 28. ročník uzavřít, abychom mohli na podzim vyhlásit opět nové výtvarné téma.

Porota se sešla pouze ve dvou členech – MgA. Jiří Němec – akademický sochař a Josef Šporgy – výtvarník z Orasína. Porotci cítili velkou zodpovědnost při hodnocení a výběru vítězných prací, které zaslaly školy z různých měst republiky. Sešlo se celkem 215 prací převážně plošných z 22 škol, např. z Prahy, Vrbovce, Vejprnic, Uherského Brodu, Mačkova, Klášterce n/O., Chomutova, Otvic a Jirkova.

Vzhledem k nastaveným opatřením se slavnostní předávání cen a diplomů letos konat nebude, výstavu uspořádáme 10. 6. 2021 od 17.00 hodin. Vítězové si mohou ceny vyzvednout osobně v ZUŠ Jirkov po domluvě na tel. čísle 724 440 527 nebo je můžeme zaslat poštou.  Všem vítězům gratulujeme! Výsledková listina – Jirkovská paleta 28. ročník

Související obrázky: