Czech Accordion OnLine Competition

 

Dvě z žákyň našeho akordeonového oddělení, ze třídy paní učitelky Martiny Slámové, se v dubnu letošního roku zúčastnily mezinárodní soutěže pro sólové hráče na akordeon, s názvem Czech Accordion OnLine Competition. Tato soutěž se konala, jak jinak, pouze v on-line formě. Přesto nebyla soutěž jednoduchá a v každé kategorii byla obrovská konkurence.

Natalia Zemanová soutěžila v I. kategorii a Veronika Klatovská v kategorii III. Spolu s nimi soutěžili hráči z Portugalska, Polska, Bosny a Hercegoviny, Litvy, Brazílie, Slovenska, Chorvatska, Lotyšska, a dalších zemí. V I. kategorii soutěžilo 21 akordeonistů a v kategorii III. dokonce 57!

V porotě usedlo celkem 20 porotců z různých zemí:

Gorka Hermosa (Spain), Iosif Purits (Russia), Prof. Herbert Scheibenreif (Austria), Raimondas Sviackevicius (Lithuania), Borut Zagoranski, Zoran Rakic (Serbia), Fernando Ávila (Brazil), Jan Meisl (Czech Republic), Jiří Lukeš (Czech), Jaromír Zámecčník (Czech), Milan Osadský (Slovakia), Marcela Kysová – Halmová (Slovakia), Janka Halačová (Slovakia), Oto Mello /Slovakia), Michal Matejčík (Slovakia), Daniel Lis (Poland), Wojciech Golec (Poland), Dariusz Kownacki (Poland), Prof. Joachim Pichura (Poland), Andriy Dushniy (Ukraine)

Porota neměla lehkou úlohu – jednak se sešlo obrovské množství soutěžících a jednak úroveň hry byla vysoká. Přesto se porota této náročné úlohy zhostila velmi dobře a výkon našich děvčat ohodnotila stříbrným pásmem. Je to veliký úspěch, velká čest a obrovská radost.

Oběma soutěžícím i jejich paní učitelce, Martině Slámové, srdečně blahopřejeme! V této nelehké době, kdy není mezi dětmi příliš ochoty něco dělat, je tohle taková vlaštovka, která nám ukazuje, že to jistě jde, a že bude zase lépe.

 

Související obrázky: