Konečně Písňovar!

Tak je to konečně tady! Ptáte se co? No přece Jirkovský Písňovar!

Ano, po dvou letech, kdy se nesmělo setkávat a v podstatě ani zpívat, jsme se s vámi, příznivci sborového zpěvu opět sešli na zámku Červený Hrádek, abychom zahájili 14. ročník festivalu sborové populární hudby, Jirkovský Písňovar.

Páteční, zahajovací koncert je vždy ve znamení pořádajícího sboru Ventilky a pak se představí vítěz posledního ročníku festivalu. Tentokrát si musel poslední vítězný sbor, tedy dva sbory, počkat na svoji prezentaci dva roky, ale já myslím, že o to víc to byl návrat slavnostní a emocionálně nabitý.

A jak to tedy vlastně bylo se dvěma vítěznými sbory. Úplně jednoduše – diváckou cenu Písňovaru 2019 si vyzpíval sbor Panoptikum z Ústí nad Labem a cenu poroty si odnesl sbor OK-TDŽ! Praha. A tak dnes všichni ti, kdo přišli na zámek, měli po té dlouhé, coronavirové odmlce opět možnost zaposlouchat se do krásy lidských hlasů a užít si ten skvostný zážitek.

Jak už jsem napsala výše, koncert zahájily domácí Ventilky a připomněly několik skladeb ze svého repertoáru.

 

A pak už nastoupil první host, Panoptikum Ústí nad Labem…..a ohlasy na jeho vystoupení byly veliké.

 

Svůj blok Panoptikum ukončilo společnou písní s nastupujícím sborem OK-TDŽ!

 

Nálada v publiku gradovala a sbor OK-TDŽ! si velké ovace publika opravdu zasloužil…..

Zpěvákům v těch uplynulých skoro dvou letech covidové karantény velmi chyběl potlesk publika. Lidem zase chyběly kulturní akce, a tak se to dnes krásně všechno skloubilo a publikum tleskalo a tleskalo…a všichni byli spokojeni.

Takže 14. ročník Jirkovského Písňovaru byl tímto zahájen a v sobotu 2. října 2021 se můžete přijít podívat na soutěžní bloky dalších sborů…..

 

Související obrázky: