….soutěžní sobota

Soutěžní sobota přivítala návštěvníky Jirkovského Písňovaru modrou oblohou a sluníčkem. A to bylo opravdu prima, podtrhlo to příjemnou atmosféru soutěžního dne a vyloudilo úsměvy na tvářích účastníků. A pak už se z Rytířského sálu linuly skladby všech možných žánrů, různého obsazení a po nich i bouřlivý a nadšený potlesk publika.

Výkony soutěžních sborů hodnotila porota ve složení: MgA. Michal Vajda, prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D., MgA. Michal Hájek, Mgr. Sylva Sasková a Veronika Vítová.

A jak porota hodnotila…a kdo vyhrál….všechno se dozvíte zde:

JP 2021 – výsledková listina

…a tohle už je vítěz letošního, 14. ročníku Jirkovského Písňovaru – sbor Tvoje máma Praha

Pro všechny účastníky Písňovaru byl na nádvoří připraven i doprovodný program – teplický zpěvák Pavel Houfek, chomutovský písničkář Matěj Koudelka a hudební projekt Dudy nad Labem (Mgr. Jakub Kacar). Společenský večer byl slavnostním zakončením soutěžního dne.

V neděli pak proběhnou na zámku workshopy, které povedou dva z porotců, Mgr. Sylva Sasková a MgA. Michal Vajda. Odpoledne bude ve znamení koncertů v regionu, a sice ve 13:00 koncert „Písňovar v podzámčí“ (pod jirkovskou věží) a v 15:00 koncert „Písňovar v Chomutově“ (v atriu chomutovské knihovny).

A to je pro tento, 14. ročník Jirkovského Písňovaru všechno. Kdo letos sborový festival nestihl, může se těšit zase za rok – 15. ročník Jirkovského Písňovaru se bude konat o víkendu 30. září – 2. října 2022! Těšíme se!

Související obrázky: