Svět je otevřená kniha

První dlouho očekávanou výstavou v tomto školním roce, na kterou jsme se všichni velmi těšili, byla výstava s názvem Svět je otevřená kniha. Začali jsme tématem knihy jako takové, žáci vymýšleli různé varianty a pojetí knihy, tvořili nejprve knížky různých velikostí a typů a vymýšleli netradiční formy zápisů i vazby knih. Vytvářeli jednotlivé listy knih a z některých tvořili celé obrazy. V době, kdy jsme se plně věnovali knize, jsme přešli na distanční výuku a na tématu jsme mohli opět pokračovat až od května loňského školního roku.

Knihy obsahují mnoho různých témat – Vesmír, Příroda, Podzim, Slunečnice, Stavby, Naše myšlenky a další. Objevily se zde plošné, ale i prostorové práce, výstava byla pro návštěvníka velmi pestrá, rozmanitá, barevně zajímavá a zároveň interaktivní. Návštěvníci si mohli osahat a prozkoumat jednotlivé návrhy knih. Žáci byli neskutečně pracovití, a tak vzniklo tolik pěkných prací, že nám galerie nestačila a museli jsme výstavu rozšířit i do prostoru chodby.

Vernisáž výstavy proběhla slavnostně, o hudební zahájení se postarala paní učitelka Martina Slámová se svou žákyní Kristýnou Holou. Spolu zahájily výstavu dvěma krásnými skladbami, první byla z filmu Panna a netvor a druhou byla Pařížská melodie. Výstava potrvá do 3. prosince a poté se bude připravovat Vánoční výstava na téma Šťastné a veselé. Budeme se opět těšit na příznivce našeho výtvarného oboru.

Související obrázky: