Ventilky v synagoze

Koncerty, ať už jakékoliv, jsou poslední dobou nedostatkové zboží. Ne snad, že by nebyli muzikanti, kteří by je pořádali, ale není jistota, že se chystané koncerty v době covidové vůbec uskuteční. A já jsem moc ráda, že zrovna koncert komorního smíšeného sboru Ventilky to stihl takříkajíc za pět minut dvanáct! Přijít o koncert našeho sboru, navíc v krásném prostředí jirkovské synagogy, to by nás, kteří jsme si čtvrteční koncert užili, jistě moc mrzelo.

Nástup Ventilek byl vskutku famózní – když v synagoze, tak tedy jedině s židovskými písněmi, a sice zazněly písně Shalom Chaverim a Hava Nagila. No a pak už následovala smršť jedné perly za druhou – kromě písní sakrálních, přišly na řadu, samozřejmě písně vánoční a sváteční a poté se repertoár pomalu přesunul až do písní populárních, které jsou mezi posluchači velmi oblíbené.

Myslím, že v novém, nezvyklém prostředí jirkovské synagogy, měl koncert zase zcela jiný rozměr, výbornou akustiku a dobré světlo a Ventilkám to v tomto prostředí moc slušelo!

 

Související obrázky: