Konec a začátek……

Koncerty pro Matěje se staly tradicí a orchestr Red Dwarf Band tyto koncerty pořádá moc rád. Když se konal první, v roce 2016, v podstatě pár dní poté, co Matěj svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál, nikdo netušil, že se z této akce stane tak krásná tradice…a letos pořádal RDB koncert pro Matěje již posedmé.

Letošním Koncertem pro Matěje, který se konal ve středu, 31. srpna, v poslední prázdninový den, uzavřel orchestr vlastně symbolicky školní rok 2021/2022. A naopak v sobotu, 3. září, svým vystoupením na žatecké Dočesné v podstatě otevřel nadcházející školní rok 2022/2023. A ten bude pro orchestr v mnohém jiný, protože někteří z členů orchestru odcházejí studovat na VŠ a ač neradi, musíme se s nimi rozloučit. Ale potěšující je to, že se budou zase průběžně vracet, aby si společně zahráli se členy stávajícími. A zrovna na oba tyto  koncerty si přišla zazpívat naše bývalá žákyně, Markéta Vinclerová. Posluchači si ji mohli poslechnout v písni Let´s Go To Work a musím říct, že to bylo velmi milé a příjemné poslouchání….

A tak se sice s některými členy orchestru loučíme, ale v podstatě to je proto, abychom se s nimi zase v budoucnu mohli setkávat. Ostatně, jak to říkal Zdeněk Svěrák ve filmu Vratné lahve – „Já jsem vítací typ. Ovšem aby mohlo být vítání, musí být napřed loučení.“ 

Související obrázky: