Letem světem

 

První výstava výtvarného oboru v tomto novém školním roce měla název Letem světem a naši žáci prožívali díky tomuto tématu svá vlastní výtvarná dobrodružství. Mohli realizovat své touhy i nápady prostřednictvím různých výtvarných technik a nástrojů, měli možnost aktivně výtvarně tvořit. A tak bychom možná mohli název výstavy ještě upřesnit a rozšířit Co se posbírá letem tím naším světem. Vznikl tak pestrý kaleidoskop různých výtvarných řad a projektů, ve kterých se létalo vzduchem, ale také byla možnost všimnout si toho, co během letu zahlédneme.

Žáky a učitele inspirovalo téma nejprve obecně v podobě ptáků a jejich možnosti létat, proto se na výstavě objevili menší výtvarné řady jako například Let ptáků, Kde hnízdí čápi, Růžová je oblíbená barva plameňáků, Majestátní orel, Pírka a peří. Později jsme přidali témata Motýli a jejich barevná křídla nebo éterické Vážky. Žáci se inspirovali rovněž pohádkovými bytostmi ze světa fantazie se schopností létat, ať to byly víly, skřítkové nebo draci. Do tématu jsme zařadili samozřejmě let balonem, ale i přírodu kolem nás. Vystavili jsme Tulipány jako dekor, Narcisky a Dívčí portréty inspirované barvou přírody. Někteří žáci se doslova prolétli v čase až do doby renesance a pustili se do témat Portréty nejen Mony Lisy. Žáci měli pestrý výběr v tématech a přítomní diváci si měli možnost tuto výtvarnou pestrost prohlédnout.

O hudební zahájení vernisáže se postarala paní učitelka Libuše Kulíšková se svou žákyní Denisou Kösztnerovou, která zazpívala známou píseň Toma Odella Another Love. Výstava potrvá do 31. října 2022 a mohou si ji přijít prohlédnout školy a školky v dopoledních hodinách.

 

Související obrázky: