Divadlo před prázdninami

Dvě nejmladší skupiny literárně – dramatického oboru, ze třídy paní učitelky Kateřiny Jechové, si připravily ve čtvrtek 23. června dvě představení pro veřejnost. Přípravná třída si připravila pohádku ze známého komiksu Čtyřlístek, který těší dětské čtenáře již od roku 1969. Příběh měl název Pohádkový APOBAB. Vyprávěl o známé čtveřici – Fifince, Myšpulínovi, Bobíkovi a Pinďovi. Pánové nevěděli, co Fifince koupit k svátku. Až nakonec našli robota, o kterém ale neměli tušení, co umí. Přesto ho koupili a doufali, že na to Myšpulín přijde. APOBAB, ale nadělal více škody než užitku. Teprve když ho chtěli vypnout na noc, zjistili, že tento APOBAB je vlastně Automatická POhádková BABička. 

Druhá skupina se představila s pohádkou, která má název Elixír a Halíbela. V královské rodině měli dvě nevychované princezny, se kterými si už nevěděli rady. Vše vyřešila až kouzelnice Halíbela a její syn Elixír, kteří si princezny vzali k sobě na převýchovu. Převychované princezny nakonec přišli zachránit dva krásní princové. A na závěr nechyběla ani pohádková svatba, která byla, jak se patří. 

Na závěr děti společně zazpívaly několik písní, které si s nimi mohlo zazpívat i publikum. Žákům se představení velmi povedlo, diváci je odměnili velkým potleskem a rodiče mohou být na své malé herce po právu pyšní. A my už se těšíme, co si pro nás v příštím roce opět připraví. Posledním představením literárně – dramatického oboru v tomto školním roce, bude představení s názvem Naše rodina šílí. Podívat se na něj můžete přijít ve středu, 29. června od 18:00 hodin, do učebny literárně – dramatického oboru č. 40. Těšíme se na vás!

Související obrázky: