Hlava v krajině II. – den pátý, poslední

Poslední den našeho sympozia začal jako obvykle. Hned od ranních hodin bylo opět slyšet v okolí naší školy ťukání dlátek a palic. Všem bylo jasné, že odpoledne musí být vše hotové, víc času není a podle toho finišovali. Humor však nikoho neopouštěl a občasné pózování před fotoaparátem bylo milou povinností a zábavou. Nejoblíbenější bylo, samozřejmě focení s jídlem. 

Během pěti sochařských dnů se náhodní návštěvníci podivovali nad tím, jak jsou naši účastníci sympozia šikovní a jak jim kamenný kvádr během krátké doby ožil a dostal svou podobu. Někteří z kolemjdoucích, jako třeba výtvarníci Jaroslav Cinybulk a Josef Šporgy, se přišli na práci podívat zblízka. V průběhu celé akce jsme fotili, natáčeli a k tomu jsme využili i moderní techniku. V určité fázi jsme z výšky monitorovali celou akci dronem, který nám zaznamenal trochu jiný pohled na pracovní prostor. 

Mezi poslední fázi sympozia nutně patřil úklid celého prostranství před školou. Všichni se snažili přiložit ruku k dílu a pomáhali při demontáži a skládání stanů, veškerého nářadí i likvidaci odpadu. Byl to divný pocit, když najednou všechno zmizelo, jako by těch pět dnů ani nebylo….

K úplnému závěru patřilo zhodnocení akce, vyhlášení nejlepšího díla a předání pamětních listů a CD s fotkami všem účastníkům. Ráda bych na tomto místě velmi poděkovala našim pánům lektorům, MgA. Jiřímu Němcovi a MgA. Štěpánu Bílkovi. Byli naší velkou oporou, poradili, pomohli a díky nim mělo celé sympozium tak bezva atmosféru a výsledky byly tak skvělé. Posuďte sami….

Související obrázky: