Show Must Go On!

Vánoční koncerty orchestru Red Dwarf Band v jirkovském divadle se za ty roky staly již tradicí. Jsou takovou pomyslnou třešinkou na dortu…takovým slavnostním zakončením kalendářního roku a vlastně i takovým předělem roku školního. Každý z těchto koncertů je jiný, něčím zvláštní, zajímavý a pokaždé ve mně vyvolává sváteční náladu. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Koncert byl opět v mnoha směrech jiný…..zajímavý….a hlavně – opět mě potěšil a dovolil mi uvědomit si, jak jsem na naše žáky a učitele pyšná! A na členy Red Dwarf Band obzvlášť!

V životě orchestru nastal dost výrazný přelom – velká část jeho členů složila maturitu a odešla studovat na vysoké školy. A tak začíná kapelník, Vilém Liebig, zase od začátku. Jedno je však stále stejné – současní i bývalí členové svoji působnost v orchestru jen tak ze svého života vymazat nedokáží, což je pro nás, i pro vás, vlastně dobře, protože takhle se stále vracejí a my se s nimi právě na těchto výročních koncertech vidíme a připomínáme si jejich veliké nadání. Oni si naopak rádi zavzpomínají na ty krásné, bezstarostné roky, které trávili pravidelnými zkouškami a svět byl tak snadný…..

Hostem večera bylo pouze jedno těleso, a sice Fusion Factory, které vzniklo z bývalých žáků orchestru a přidali se i spolužáci z chomutovského gymnázia. Už jsme je na koncertě Red Dwarf Band slyšeli a mně osobně se líbili hned od začátku…ale dnes, po nějaké době, jsem si zase uvědomila, jak šikovní muzikanti v tomhle tělese hrají a zpívají a jak úžasného a schopného mají kapelníka, v osobě Tobiáše Kuchaře! Kromě všech muzikantů je důležitou složkou kapely i zpěvačka a v tomto případě má Fusion Factory zpěvačku opravdu skvělou – Nikolu Strádalovou. Řekla bych, že každý člen tohoto seskupení k tomu druhému zapadá jako kostičky Lega.

Také dvorní zpěvačka orchestru, Eva Citráková, je jeho nedílnou a velmi podstatnou součástí a vokální skladby prostě orchestru sluší. Zazpívala si tentokrát i s hostem večera, Fusion Factory a Nikolou Strádalovou. S orchestrem si moc ráda zazpívala i bývalá zpěvačka, v současné době již maminka malého chlapečka, Kateřina Klimentová.

Členové orchestru i jeho zpěvačky však potřebují ke svému růstu osobnost kapelníka. A tou je od samého počátku Vilém Liebig.  Jeho práce odborná i lidská nikdy nekončí a toho jsou si všichni dobře vědomi. A svůj vřelý vztah kapelníkovi vyjadřují třeba každoročním přáním a letos bylo doplněné i o báseň, kterou přednesla sama autorka. Z fotografií vidíte, že kapelníkovi tyhle projevy obdivu dělají radost.

To, že jsme si koncert orchestru Red Dwarf Band mohli vychutnat v plné kráse, je ve velké míře ovlivněno i velmi kvalitním, nebojím se dokonce říci – tím nejkvalitnějším zvučením pana Pavla Kolorose! Bez jeho skvělého sluchu a technických zkušeností bychom si neužili tak čistou hru, která kvalitu koncertu vždy velmi výrazně ovlivní! Děkujeme!

Atmosféru každého koncertu tvoří kromě publika také moderátor. A ten dnešní koncert moderovala naše kolegyně, paní učitelka Libuše Kulíšková. Jistě jste ocenili její příjemný hlas i schopnost navodit krásně vánoční atmosféru. A já jsem si i díky ní uvědomila, že teprve tímhle koncertem jsem se malinko zastavila, zpomalila se a konečně dostala tu správnou vánoční náladu!

V neposlední řadě bych ráda poděkovala vám, posluchačům, kteří jste na koncert přišli. Byla to vzhledem k nepříznivým mrazivým podmínkám velká sázka do loterie. Ale vy jste přišli! Odešli jste z tepla vašich domovů a od vanilkových rohlíčků a přišli jste si poslechnout své děti, děti svých známých a kamarádů…nebo prostě jste si přišli jen poslechnout dobrou muziku. A já si toho moc vážím, děkuji vám za všechny organizátory a účastníky koncertu a doufám, že se vám koncert líbil, a že jste s námi byli rádi.

Krásné Vánoce, přátelé!                                                                               

Související obrázky: