Loupežnická pohádka

Ve dvou dnech posledního dubnového týdne proběhly výchovné koncerty nazvané Děti hrají dětem, které připravili starší žáci literárně-dramatického oboru pro mateřské školy a 1. třídy základních škol v Jirkově, Vysoké Peci a ZŠ Zahradní v Chomutově. Kapacita sálu byla plně zaplněna při všech šesti představeních, celkem přišlo shlédnout představení 725 dětí. Naši dramaťáci si pro malé diváky připravili letos Loupežnickou pohádku, která byla zaměřená na prezentaci všech oborů školy.

Hlavními hrdiny pohádky byli loupežníci, kteří zabloudili z lesa a dostali se náhodou do prostor naší ZUŠky. Hledali jídlo, hledali poklad, ale stále je někdo vyrušoval hrou na nějaký hudební nástroj. Loupežníci se museli neustále schovávat před hudebníky a tanečníky, až je ve škole nachytal školník, který právě uklízel koncertní sál. Loupežníkům se tak moc líbila hra na klavír, klávesy, zobcové flétny, klarinet, kytaru, akordeon, housle a trubky, že se domluvili s paní ředitelkou, že přijdou k zápisu a na nějaký obor se přihlásí. Pověsí svoji loupežnickou profesi na hřebík a budou se věnovat umění, prostě něčemu krásnému.

Loupežnická pohádka proložená hrou na hudební nástroje a tanečními čísly byla malou upoutávkou všech uměleckých směrů vyučovaných v naší ZUŠ Jirkov. Děti mohou se svými rodiči přijít k zápisu na školní rok 2023/2024, který se bude konat ve dnech 30.5. – 2.6.2023 od 13:00 – 16:30 hodin v naší škole.

 

 

Související obrázky: