Vyhlášení výsledků a vernisáž Jirkovské palety

Slavnostní vyhlášení výsledků 30. ročníku celostátní výtvarné soutěže Jirkovská paleta na téma ART JE UMĚNÍ se konalo ve čtvrtek 4. května 2023 v koncertním sále ZUŠ Jirkov a následná vernisáž výstavy proběhla v Galerii dětí. Téma soutěže bylo vyhlášeno 31. října 2022, takže výtvarníci pod vedením svých učitelů měli několik měsíců na promyšlení tématu a samotnou tvorbu. V dubnu proběhla odborná porota, která vybrala to nejzajímavější a nejoriginálnější ze všech zaslaných soutěžních prací. Letošního 30. ročníku Jirkovské palety se zúčastnilo celkem 30 škol a do soutěže přihlásily školy na 404 prací plošných i prostorových. Soutěžilo se v 7 kategoriích a porota se rozhodla udělit celkem 24 umístění. 

Slavnostní odpoledne zahájila svým zpěvem Denisa Maria Kösztnerová ze třídy paní učitelky Libuše Kulíškové za klavírního doprovodu Zhanny Shepelevy. Denisa zazpívala dvě skladby ze svého klasického soutěžního repertoáru, první byla árie Giulio Cacciniho Amor ch´attendi a druhou byla Touha po jaru od W. A. Mozarta.

Podpořit mladé výtvarníky a předat ceny vítězům přišla i letos starostka města Jirkov, paní Dana Havlátková Jurštaková, která se již před lety stala nepsanou patronkou této celostátní výtvarné soutěže. Popřála vítězům a všem zúčastněným další výtvarné úspěchy a hlavně vytrvalost věnovat se dlouhodobě některému z uměleckých oborů. Rodičům poděkovala za to, že své děti podporují a umožňují jim vzdělávat se v uměleckých oborech, které je obohatí na celý život.

Výstava potrvá do 31. května 2023 a mohou si ji přijít prohlédnout školy a školky v dopoledních hodinách. Pojďte také alespoň nakouknout…..

Související obrázky: