Duhové snění

Většina předvánočních akcí naší školy mě dojímá. Nevím přesně, jestli je to právě těmi Vánocemi, anebo šikovnými žáky a učiteli. Každopádně módní přehlídka a koncert orchestru Red Dwarf Band v tomhle období je jasným signálem, že budu opět naměkko. Takže středeční, předposlední koncert naší školy v tomto roce, který nesl název Duhové snění (tedy módní show) a vánoční koncert Red Dwarf Band, mě opravdu dostaly. I zjištění, že mnoho aktérů této akce onemocnělo, a přesto, za pomoci medikamentů na koncert dorazilo, aby udělalo radost vám všem, kteří jste na tento krásný večer zavítali. A bylo vás opravdu hodně.  Za to, že jste si i v tomto hektickém období udělali čas a přišli se podívat, co pro vás naši žáci a učitelé uchystali, vám patří náš vřelý dík. 

Takhle to vypadalo v Jirkovském divadle kolem 16. hodiny….

A takhle to vypadalo mezi 17. a 18. hodinou, nikdo by nehádal, že tady za pár minut propukne galaakce….

Koncert se nesl ve znamení duhy a tomu odpovídalo i průvodní slovo moderátorky, Michaely Třeštíkové, a také všechny kostýmy. Na své si tedy přišli milovníci barev a pestrosti. A opravdu bylo na co se dívat. Paní učitelka Hana Šimková připravila i nápadité a velmi hezké choreografie, takže barvami se to na molu jen hemžilo a radost modelek se prostě nedala přehlédnout. 

Aby si oči vás, diváků, mohly na chvilku odpočinout od barev a ladných pohybů modelek, byl koncert doplněn zvuky jazzového orchestru naší školy, Red Dwarf Band. A pokud jste příznivci tohoto hudebního žánru, pak jste si jistě přišli na své, jako já. Zvuk orchestru byl krásně vyrovnaný, díky panu zvukaři, Josefu Kolorosovi, který má pro ten správný zvuk ten správný cit. Kromě orchestru bylo hostem večera Saxofonové kvarteto – Vladimíra Kotápišová, Nathalia Fesslová, Martina Weiglová a Vladislav Šmejkal. Dalším hostem byl náš bývalý žák a nyní student Konzervatoře Jaroslava Ježka, Martin Heyzl. A musím říct, bylo to příjemné zpestření. 

Zrovna tak i zpívané skladby večera. Moje srdcová záležitost byla píseň What a Wonderful World, v podání dalšího hosta večera – Zoltána Pasztora, zpěváka bluegrassové kapely Album. Slzy se třpytily nejen v mých očích, ale jak jsem tak pobíhala v sále s foťákem, byly i v mnoha očích jiných. V další zpívané písni zaskočila za nemocnou Kateřinu Jechovou naše žákyně, Tereza Dvořáčková a musím říct, že její záskok byl perfektní, děkujeme. 

Když nasadil orchestr vánoční čepice, bylo jasné, že i repertoár bude odteď už ryze vánoční. 

A když zaznělo vše, co zaznít mělo, nastal čas na děkování. A myslím, že bylo za co děkovat. Kdo si podobnou akci nezkusil, neumí si představit ty hodiny strávené za šicím strojem, nebo za počítačem při vybírání a následném střihání té nejlepší hudby k přehlídce, hodiny zkoušení, řešení problémů a nemocí. Celá akce stála spoustu práce, času a úsilí mnoha lidí, ale pro těch pár nadšených lidí ty hodiny za to prostě stály. Jsou to profesionálové a lidé, kteří rádi dávají radost druhým. A já bych ráda připomněla, komu jsem v ten sváteční večer děkovala. Tak tedy za naši školu – výtvarnice Ivana Švejkarová a Šárka Hromádková, kostýmy šila Iva Šimková a ty krásné choreografie vymyslela a zhmotnila Hana Šimková. Modelky česala paní Stanislava Šantrochová z kadeřnictví Stáňa a další modely šila paní Blanka Kvapilová z Krejčovství Kvapilová. A o hudební blok se postarali páni učitelé Vilém Liebig (kapelník), Vít Šobáň a Miroslav Hefner. Zvučení bravurně zvládal pan Josef Koloros. Průvodním slovem provázela Michaela Třeštíková. A tihle lidé se postarali o to, abyste prožili krásný večer – děkujeme!

A protože se děvčatům nechtělo svlékat z těch krásných šatů a nikdo nespěchal domů, fotilo se na památku…ale musím říct, byla to radost, fotit tu radost, ladnost a krásu! 

Pokud si chcete stáhnout fotografie ze středeční akce, můžete zde:

http://zuskajir.rajce.idnes.cz/Duhove_sneni%2C_21.12.2016/

Související obrázky: