Jirkovský Písňovar 2017 – den druhý

Druhým dnem Jirkovského Písňovaru je soutěžní sobota. Soutěž probíhá ve dvou blocích – dopolední a odpolední části. V té dopolední letos vystoupilo 8 sborů a v odpoledním bloku se porotě a všem přítomným představilo dalších 9 sborů.

Výkony sborů hodnotila porota ve složení – Michal Hájek, Sylva Sasková, Petr Wajsar a Nancy Gibson (Německo).

Atmosféra celého dne byla, jako vždy, prostě úžasná, jiným slovem ji asi nelze vystihnout. To se mi na tomhle festivalu právě líbí – ta silná koncentrace skvělých výkonů a bezva mladých lidí, kteří se radují z úspěchu druhých a svůj obdiv jim dají velmi jasně a hlasitě najevo. Je radost být mezi nimi.

Než se porota poradila a došlo k vyhlášení výsledků, mohli si přítomní vybrat, jak tento čas chtěli trávit. Někteří využili příležitosti a popíjeli teplé nápoje na nádvoří zámku ve společnosti Pavla Houfka a skupiny TO VYMYSLÍME. Další, ti odvážnější, se zapojili do soutěží Jakuba Kacara a spol., tedy do Sborympiády.

No a pak tu bylo i volné trávení času v podobě prohlídky zámku, pouštění draka, nebo jen takové tiché rozjímání v zámecké hospůdce. Já věřím, že si každý našel ten svůj šálek kávy a strávil na zámku příjemné podzimní odpoledne.

Večer pak přinesl vyhlášení těch, kteří zaujali porotu nejvíce. Celkové výsledky najdete na Výsledkové listině, ale nejdůležitější je informace, kdo získal Jirkovského rytíře a tedy bude mít tu čest vystoupit na zahajovacím koncertě 12. ročníku Jirkovského Písňovaru, který se bude konat 5. října 2018. Za rok touhle dobou se tedy můžeme těšit na CH-TDŽ! a já věřím, že kdo jste toto těleso v letošním roce propásli, jistě si ho nenecháte ujít právě na zahajovacím koncertě JP 2018. Těšíme se a CH-TDŽ! blahopřejeme!

Tak to jsou oni, CH-TDŽ! Ti, kteří získali Jirkovského rytíře a budou za rok zpívat na zahajovacím koncertě Jirkovského Písňovaru 2018!

     

Jirkovský Písňovar 2017 – výsledková listina

A pokud se někdo rozhodujete až v tuto chvíli, kdy už je po soutěži, že byste přeci jenom chtěli potěšit své srdce i mysl a zaposlouchat se do populárních písní ve sborové úpravě, máte ještě poslední šanci zítra, tedy v neděli, 8. října. Sice už budete mít výběr jen omezený, ale i tak vás mohu ujistit, že uslyšíte to nejlepší, co v sobotní soutěži zaznělo. Jednu možnost máte na koncertě s názvem Písňovar v podzámčí ve 13:00 hodin před Galerií Jirkov. Další šance na vás čeká v 15:00 hodin v atriu SKKS Chomutov, v podobě koncertu s názvem Písňovar v Chomutově (v případě nepříznivého počasí proběhne koncert v kostele sv. Ignáce). A pokud ani tento termín nestihnete, nezoufejte a rozjeďte se do kapličky na Jindřišskou. Tam se uskuteční opravdu poslední koncert Jirkovského Písňovaru 2017, s názvem Písňovar v Krušných horách. A tento koncert s krásnou atmosférou přinese i poslední tóny letošního 11. ročníku sborového festivalu. Tak tedy zase za rok!

Děkujeme řediteli zámku Červený Hrádek, Mgr. Bedřichu Fryčovi za jeho ochotu a trpělivost a těšíme se, že ji bude mít i v roce 2018. Děkujeme!

 

Související obrázky: