Jirkovské klávesy

Jirkovské klávesylogo Jirkovské klávesy

2. ročník „Jirkovských kláves“

1. 4. 2011

[mp3player width=400 height=80 config=fmp_jw_widget_config.xml playlist=jirkovske_klavesy.xml]

Zvukový záznam  2. ročníku „Jirkovských kláves“

Výsledková listina Jirkovské klávesy (.pdf)

V ZUŠ soutěžili klávesáci

V pátek 1. 4. 2011 pořádala ZUŠ Jirkov 2. ročník soutěžní přehlídky „Jirkovské klávesy 2011“, organizované  pod záštitou místostarosty města Jirkova pana Stanislava Moutelíka.

V porotě opět zasedli prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D., UJEP Ústí nad Labem a paní Martina Krejčí z Brna, která je předsedkyní sekce EKN v Ústřední umělecké radě ZUŠ ČR, (poradní orgán MŠMT ČR). Pozvání přijala také paní Alena Kovářová z Olomouce, jež má dlouholeté zkušenosti s účastí a výukou na elektronické klávesové nástroje. V tomto ročníku se v  soutěži objevilo mnoho nových škol z různých krajů naší republiky. Namátkou jmenujme Plzeň, Prahu, Klatovy, Horšovský Týn, Františkovy Lázně, Aš, Brno a Havířov. Celkem 17 ZUŠ vyslalo do soutěže 39 žáků a soutěži to prospělo, protože se zvýšila kvalita a konkurence předvedených výkonů.

Soutěž proběhla ke spokojenosti všech zúčastněných a její příprava byla vysoce hodnocena. Návštěvám z různých krajů se také velice líbila ZUŠ jako taková i péče, která jim byla věnována během celé soutěže. Poděkování patří kromě všech učitelů a nepedagogických pracovníků zušky, podílejících se na hladkém průběhu soutěže, také panu Petru Královi za výborné ozvučení celé přehlídky. Organizační tým připravil ze soutěže zvukový záznam, který  se brzy dostane na webové stránky ZUŠ Jirkov.  Těšíme se na další ročník v roce 2013.

 


Související obrázky: