Koncert „pod zámkem“ aneb lockdown u klavíru

Již přes rok procházejí učitelé uměleckých oborů spolu se svými žáky náročným obdobím. Společně hledají a neustále vylepšují různé formy distančního vzdělávání. Po několikeré zkušenosti s uzavřením škol si již každý učitel našel svůj způsob vzdálené komunikace se žáky. Pomocí různých aplikací umíme realizovat online hodiny, nahrávat a posílat nacvičené skladby…S dětmi se nám více či méně daří na dálku nastudovat novou skladbu, zvládnou notový text, rytmickou stránku hry, pokud používáme kvalitní aplikaci, zvládneme i základní dynamiku.

Nelze však pominout, že interpretační umění je ze své podstaty kontaktní, výuka hry na nástroj je spojena s emocemi, pocity, velkou roli hraje osobnost učitele, potřeba sdílet výsledky práce s publikem na koncertech. A právě toto nelze distanční výukou nahradit.

Učitelé a žáci klavírního oddělení v době distanční výuky nezapomněli na své posluchače a rozhodli se je potěšit i v tomto náročném období koncertem. Už z výše uvedeného názvu je patrné, že je to koncert poněkud neobvyklý. Neprobíhá v koncertním sále, ale žáci pozvali své posluchače na chvíli k sobě domů a společně se svými rodiči natočili své oblíbené skladby. Vznikl kaleidoskop klavírních skladeb různých žánrů a stylů, při jehož poslechu na nás dýchne slavnostní atmosféra.

Jménem učitelů klavírního oddělení naší školy přejeme všem hezký hudební zážitek!

Související obrázky: