Světlušky a Ventilky

Tak to jsou ony! Světlušky. Že nevíte, kdo to je? No přece nový sboreček naší školy. Přestože začaly pracovat až během měsíce září, už si troufly na svůj první koncert. A kdo je slyšel, může potvrdit, že úspěch měly veliký a zasloužený!

Sbormistry sboru jsou manželé Marie a Luboš Hánovi a to je už jasná značka kvality. Tak si je všechny prohlédněte, jak se před koncertem soustředily, nenechaly se rozptylovat ani fotoaparátem, ale s lehkostí a hravostí sobě vlastní se těšily na samotný koncert, jejich první.

Nejprve malinko zkoušely…ale jen opravdu maličko, aby se neřeklo. Pak přišly malinko zkoušet i jejich rodiče a pak už bylo vše připraveno a mohl začít koncert. Světlušky na svém prvním koncertě předvedly celkem pět písniček a tu poslední si zazpívaly spolu s rodiči, aby jim to nebylo líto. Chovaly se zcela profesionálně, takže si za svůj výkon zasloužily samozřejmě i květiny, pánové ocenili místo květin sladkou čokoládku.

A pak už Světlušky přenechaly pódium těm větším zpěvákům, tedy Ventilkám. Výroční koncert Ventilek nabídl posluchačům žánrově velmi pestrý program – od sakrální hudby přes lidovou až k lehkému popu. Každý si tedy přišel na své, pobrukoval si, obdivoval, aplaudoval….Jen ten Jožin z bažin, který na koncert také zavítal – nejen v písni, ale i živě – ten na 14. výroční koncert Ventilek hezky vzpomínat nebude. Všichni víme, jak to s ním dopadlo poté, co na něj z letadla „prášek pěkně klesl“….Jožin z bažin byl totiž po onom osudném práškování celý bílý,  a tak všichni viděli, jak „ze sálu ven pílí“……ale dobrou náladu s sebou neodnesl, takže po přídavku odcházeli lidé do svých domovů v pohodě a spokojeni. A to je dobře, protože koncert tím splnil svůj účel.

Související obrázky: