Jirkovský Písňovar – 15 let!

Ani se tomu nechce věřit – 5. října 2007 se poprvé objevil v Jirkově fenomén, zvaný Jirkovský Písňovar! V sále naší školy se konal zahajovací koncert Ventilek a OktHány a další den se už na zámku rozjela samotná soutěž…..a dnes, v pátek 30. září 2022 začal 15. ročník!

Začal tak jako nenápadně….rozezpívání…prázdný sál….ale pak, jako mávnutím kouzelného proutku, sál se zaplnil…. …pak usedl sbormistr Ventilek, Luboš Hána ke klávesám…..Ventilky přicházely na pódium za zpěvu hymny My máme Písňovar…..a bylo to tady – 15. ročník soutěžního festivalu sborové populární hudby Jirkovský Písňovar byl zahájen!

 

Ventilky strhly publikum svým nadšeným projevem….

…a nejinak tomu bylo i  při vystoupení vokálního tělesa Experipent, které tvoří členové Ventilek.

A pak už vystoupil se svým pestrým programem absolutní vítěz 14. ročníku JP, pražský sbor Tvoje máma! Kromě pestrosti programu a kvality samotného zpěvu, okouzlil sbor diváky i nevšední hrou světel….a publikum dalo jasně najevo, že se mu Tvoje máma prostě líbí!

Zahajovací koncert byl famózní, publikum bylo spokojené, jídlo výborné a zítra, v sobotu, už se soutěží! Soutěžícím přeji čistou intonaci, znělý hlas, nám divákům příjemný poslech…a všem dohromady – ať si ten 15. ročník Jirkovského Písňovaru pořádně užijeme!

Související obrázky: