Jirkovský Písňovar 2023 – pátek

Milovníci sborového zpěvu si o tomto víkendu přijdou na své – zámek Červený Hrádek opět po roce hostí sborová tělesa z celé republiky!

Sborová štafeta začala v pátek 6. října zahajovacím koncertem již 16. ročníku soutěžního festivalu sborové populární hudby, Jirkovského Písňovaru. Už jsme si za ty roky zvykli, že kvalita je vysoká a nejinak tomu bylo i tentokrát! Pořádající sbor Ventilky, který koncert již tradičně zahajuje hymnou festivalu, My máme Písňovar, nastoupil v plném lesku a všechnu svoji energii vychrlil na přítomné publikum. Představil část svého nového repertoáru a také hosta, Pavla Houfka a nová trička! Dle reakce diváků – vše se líbilo!

A pak už pomyslné podium patřilo podle tradice festivalu, loňskému vítězi Jirkovského Písňovaru, a sice sboru Skandál Praha! A v jejich repertoáru si jistě každý našel svůj šálek kávy…byl totiž pestrý…překvapivý…..vřelý…..příjemný…milý. A takový byl v podstatě i celý páteční večer!

Sobota už bude patřit soutěžení – kdo přijde, vyslechne si 15 sborů (Praha, Karlovy Vary, Bohosudov, Ústí nad Labem, Olomouc, Chomutov…..) a taky spoustu úžasné muziky, plné nadšení, temperamentu, emocí. Těšíme se!

Související obrázky: