Velký úspěch v krajské soutěži ZUŠ

V pátek a v sobotu 22. – 23. března pokračovala soutěž základních uměleckých škol, tentokrát ve hře na klavír, krajským kolem. Konalo se v Litvínově a do soutěže postoupilo z okresního kola 78 soutěžících z celého Ústeckého kraje. Z naší školy postoupilo do krajského kola soutěže celkem 8 žáků, z toho čtyři v sólové hře a čtyři ve hře čtyřruční. Konkurence byla opravdu velká a porota měla nelehkou úlohu při hodnocení.

V porotě zasedli: MgA. Hana Berger, Hochschule für Musik C.M von Weber, Dresden (předseda poroty), BcA. Martina Vlčková, Základní umělecká škola Střezina, Hradec Králové, Luční 838, MgA. Michal Mašek, koncertní klavírista, MgA. Petr Feldmann Konzervatoř Brno, Základní umělecká škola Vítězslavy Kaprálové Brno, příspěvková organizace, Mgr. Santiago Piňeros Kreismusikschule Erzgebirgskreis

Naše soutěžící si vedly opravdu skvěle a porota jejich výkony ohodnotila takto:

Volšová Elisabeth (p. uč. Miroslava Raková) – 2. místo

Matošková Marie (p. uč. Žanna Šepeleva) – 1. místo

Pugachova-Tonkonohova Mariia (p. uč. Žanna Šepeleva) – 1. místo

Petržílková Diana (p. uč. Karla Babjáková) – 3. místo

 

Ve čtyřruční hře a ve hře na dva klavíry se děvčata umístila takto:

TERELI – Volšová, Klímová (p. uč. Miroslava Raková) – 2. místo

DEDI – Petržílková, Kösztnerová (p. uč. Karla Babjáková) – 3. místo

 

Je to velká radost, sledovat naše žákyně, které se svými výkony zařadily mezi ty nejlepší v celém kraji! Blahopřeji všem soutěžícím, moc si to zaslouží a zároveň děkuji a blahopřeji i jejich učitelkám, které je do soutěže připravily!

Související obrázky: