„Děti hrají dětem“ – Sedm trpaslíků a Sněhurka

Opět po roce navštívili naši Základní uměleckou školu ti nejmladší. Pro děti z mateřských škol a 1. tříd základních škol v Jirkově a okolí připravili naši žáci literárně-dramatického oboru výchovné koncerty s podtitulem „Děti hrají dětem“. Starší žáci z dramatického oboru si známou pohádku upravili společně s paní učitelkou Denisou Horovou a nazvali ji Sedm trpaslíků a Sněhurka.

Pohádka se začala odehrávat v chaloupce u sedmi trpaslíků, kde spokojeně s trpaslíky žila také Sněhurka. Jednoho běžného dne trpaslíci hledali nějakou zábavu a shodou okolností zabloudili do naší umělecké školy v Jirkově, kde se měli možnost seznámit s různými hudebními nástroji a všemi uměleckými obory. Viděli děti, jak se učí tancovat, malovat a hrát divadlo, jak pěkně hrají na hudební nástroje, a mysleli si, že jim to jde úplně samo. Zjistili, že je to však náročnější a sami bez učitele to nezvládnou. Proto se vrátili domů ke své práci, kterou bylo hledání zlata a drahých kamenů. Během kopání našli zlato, jež darovali Sněhurce. Ta nebyla sobecká a dopřála trpaslíkům za nalezení zlata koupi nových nástrojů a výuku pod vedením kvalifikovaných učitelů. Pohádkový děj končí návštěvou u zápisu do umělecké školy a trpaslíci i Sněhurka jsou velmi spokojeni.

Celkem se během dvou dnů odehrálo šest dopoledních představení, které vidělo téměř 600 dětí. Jako moderátorka a průvodkyně programu se letos představila žačka literárně-dramatického oboru, Markéta Šmakalová. Pohádkové programy spojené s hudbou jsou mezi nejmladšími žáky v oblibě a naši učitelé je pro děti velmi rádi připravují. Děti mohou se svými rodiči přijít na náš zápis, který se bude konat v týdnu od 28. – 31. května 2024 od 13:00 – 16:30 hodin v budově ZUŠ Jirkov. Těšíme se na vás!

Související obrázky: